Beginnen met mediteren, mindfulle gezonde gewoontes
Mentale Gezondheid

5x Gezonde gewoontes om mindfull in het leven te staan

Gezond en zonder stress leven is iets wat we, denk ik dan, allemaal ambiรซren. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en heeft zo zijn eigen manieren om in balans te blijven in zijn/haar drukke baan/studie/etc. Vandaag deel ik 5 mindfulle gezonde gewoontes die ik graag toepas om mindfull(er) te leven

Als eerste wil ik zeggen dat ik absoluut niet iemand ben die een stressvrij leven heeft en mindfull leven heeft geperfectioneerd. Mindfulness is voor mij een manier om beter om te leren gaan met de criticus in mijn hoofd en wat mij rust geeft in de alledaagse stress.

Mindfulle gezonde gewoontes

Mediteren

Laten we beginnen met de grootste inkopper van allemaal, en dat is natuurlijk: mediteren. Mediteren brengt voor mij orde in de chaos en geeft mijn drukke hoofd de kans om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. Ik vergeet vaak wel dat mediteren me goed helpt, vooral nu in de zomervakantie. Als jij dit ook hebt (en je wil wel graag mediteren) vraag dan iemand die dichtbij je staat om je er aan te herinneren.

Genoeg slapen

Om mindfull in het leven te kunnen staan is het voor mij belangrijk dat ik voldoende slaap. Ik functioneer het beste als ik 8-9 uur slaap heb gehad, en ik waak er dan ook voor dat dit er van komt (alleen al omdat ik anders echt niet te genieten ben). Als je te weinig slaapt kan je brein niet goed functioneren en komen alle emoties harder binnen, hierdoor is het moeilijk om bewust in het leven te staan.

Leg je mobiel ’s avonds weg

Sinds kort neem ik mijn mobiel niet (nou ja, meestal dan) meer mee naar bed en misschien is het een inkopper maar sindsdien slaap ik beter. Mijn dromen zijn rustiger en ik word uitgeruster wakker. Bovendien heb ik nu in de avond tijd om en boek te lezen, waar ik heel erg van geniet.

Drink en eet genoeg

Genoeg eten en drinken is voor mij heel belangrijk. Als ik op deze vlakken niet goed voor mezelf zorg dan raakt mijn hele systeem uit balans. Als ik te weinig eet en drink kan ik niet helder nadenken en raak in in paniek om stomme dingen (een voorbeeld: iets breekbaars op de grond laten vallen). Om mindfull te leven is het dus belangrijk dat ik zorg voor voldoende voedingstoffen in mijn lichaam. Vooral met de hitte van de afgelopen week is dit extra belangrijk!

Wandelen

Ik wandel bij lange na niet zo vaak als ik zou willen, terwijl het voor mij een hele goede activiteit is om tot rust te komen. Door de beweging in de buitenlucht kan ik heel goed mijn gedachten ordenen en tot rust komen, bovendien kan (bijna) iedereen wandelen en wordt je er niet super moe van.

Er zijn natuurlijk nog veel meer gewoontes die je jezelf kan aanleren om mindfull in het leven te staan, maar ik wou vandaag de dingen delen die ik ook echt doe/gebruik in mijn dagelijks leven. Mocht je nou meer willen weten, hier vindt je al mijn blogs over dit onderwerp.

Liefs, Anouk

Hoe zorg jij ervoor dat je mindfull/bewust in het dagelijks leven kan staan?

8 gedachten over “5x Gezonde gewoontes om mindfull in het leven te staan”

  1. Ik doe alles behalve mediteren. Of ja, heel soms maar niet op dagelijkse of zelfs wekelijkse basis. Ik heb eergisteren een wekkerradio gekocht zodat ik mijn telefoon ook niet meer mee naar boven moet nemen. Ik moet hem wel nog installeren maar ik denk dat het me ook wel rust zal geven ๐Ÿ™‚

  2. Voor mij is voldoende slaap denk ik het allerbelangrijkst. Ik word ontzettend down en prikkelbaar als ik niet voldoende slaap. Pas had ik ook weer zo’n momentje. Alles was stom. Na mijn middagdutje was alles ineens weer een stuk overzichtelijker. Buiten zijn werkt bij mij trouwens ook heel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *