Dankbaarheidslijstje
Mentale Gezondheid

5x Wat mij nu blij maakt | Corona & Mental Health

Ik ben vast niet de enige wiens mentale gezondheid het zwaar verduren heeft (gehad) onder de corona periode. Sinds het college jaar weer is begonnen gaat het mentaal niet ideaal, ik vind het dan altijd fijn om lijstje te maken van dingen die mij blij maken. In deze post lees je dus wat mij blij maakte de afgelopen weken, een dankbaarheidslijstje dus!

Ooit wil ik nog een uitgebreide post schrijven over mijn angststoornis (want meer openheid over mentale gezondheid is zo nodig!), maar vandaag zullen jullie het nog even moeten doen met een lijstje blijmakers! Hopelijk word jij ook een beetje blij van mijn Dankbaarheidslijstje met vrolijke dingen en maak ik zo jou dag een beetje leuker!

Het nieuwe album van Taylor Swift

Ik ben niet de enige geloof ik die ongelofelijk blij wordt van het nieuwe album van Taylor Swift. Ik zag meer mensen in mijn bubbel op instagram die er enorm van genoten. Haar nieuw muziek heeft iets magisch, het is folklore muziek maar ook pop en ik geniet er enorm van. Perfecte muziek voor deze bizarre tijd!

Terugkijken op de mooiste dag van mijn leven (tot nu toe)

Zoals je misschien hebt meegekregen, ben ik deze zomer getrouwd. Toen ik de foto’s kreeg van de fotograaf heb ik direct een fotoboek in elkaar gezet (no spon, maar het programma van albelli is dus echt zo goed als al die influencers beweren!). Als ik verdrietig ben hoef ik alleen maar even naar al die prachtige foto’s te kijken om me weer wat vrolijker te voelen!

Slow TV & Detectives

Een paar weken geleden heb ik er al een hele blogpost aan gewijd, maar ik wordt dus ontzettend blij van slow-tv zoals Heel Holland Bakt en The Great Brittish Sewing Bee. Daarnaast wordt ik ook heel blij van detective zoals Vera, Endeavour Morse en Midsomer Murders. En natuurlijk niet te vergeten, het nieuwe seizoen van Wie is de mol?!

Knuffels van mijn man

Mijn man is echt mijn rots in de branding, op een of andere magische manier weet hij me uit elke paniekaanval te trekken en weer in het hier en nu te krijgen. Vorige week was hij de hele week weg voor studie en dat merkt ik meteen aan mijn mentale gezondheid. Hebben jullie ook zo’n rots in de branding die je eigenlijk niet kan missen? Knuffelen met hem is nu dan ook een enorme blijmaker!

Boeken, boeken en nog eens boeken

En natuurlijk boek, ik ben echt dol op boeken. Ik lees altijd al veel, maar sinds de corona crisis is begonnen lees ik nog veel meer. Als ik verdrietig ben lees ik het liefst fantasy boeken die bedoelt zijn voor tieners van een jaar of 15, ik weet niet waarom maar ik word zo ontzettend blij van dit soort boeken! Als je het leuk vind om te volgen wat ik verder zoal lees, dan kan je me trouwen volgen op goodreads!

Ik word er helemaal blij van, van dit lijstje. Niet dat op magische manier alles is opgelost, maar het is gewoon fijn om na te denken over de goede dingen in het leven. Meer lezen, ik maakte al eerder dankbaarheidslijstjes, die vind je hier & hier!

Liefs, Anouk

Wat staat er deze week op jou dankbaarheidslijstje?

12 gedachten over “5x Wat mij nu blij maakt | Corona & Mental Health”

  1. Prachtig lijstje en ik kan me voorstellen dat het terugkijken van foto’s van de grote dag heerlijk is. En verder hoop ik natuurlijk dat je je snel weer wat beter zult voelen.

  2. Wat een mooi lijstje. Ik word blij van het ontdekken van nieuwe (en oude) muziek, van rijden op mijn -net nieuwe- skateboard en knuffelen met mijn hond. Ik ben niet heel vaak thuis ivm een opname, maar het is altijd fijn thuis te zijn.

  3. Eindelijk een keer iemand met vergelijkbare tv smaak als ik! Ik ken niet veel mensen die ook Endeavour of Midsomer Murders kijken zeker in combinatie met de max slow tv. WIDM is natuurlijk erg populair, ben benieuwd of we dit seizoen veel gaan merken dat de kandidaten al ervaring hebben.

  4. Wat mooi, dit lijstje! En inderdaad, alleen al zo’n lijstje opstellen is heel waardevol om je weer wat beter te voelen. Een fotoboek samenstellen moet ik ook snel eens doen. Goed om te weten dat het automatische programma van Albelli echt zo’n succes is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *