Instagram over mentale gezondheid
Mentale Gezondheid

5x Instagram/Blog volgtips voor eerlijke verhalen over mental health (inspiratie & steuntjes in de rug)

Als iemand die wel eens worstelt met haar mentale gezondheid vind ik het fijn om op instagram mensen te volgen die hier ook mee worstelen. In deze post deel ik een overzicht van Instagrammers die ik graag volg omdat ze op social media heel open en eerlijk zijn over hun mentale gezondheid!

Een vriendin van mij (you know who you are ๐Ÿ˜‰ is voor haar bachelor onderzoek aan het doen naar Instagram en mentale gezondheid en vroeg mij of ik accounts wist die op Instagram hierover delen. Dat inspireerde mij dan weer tot het schrijven van deze blogpost. Veel van deze mensen hebben ook leuke blogs die het volgen waard zijn, dus die heb ik ook gelinkt!

Merel Wildschut (van degroenemeisjes.nl) | @Merelwildschut

Merel deelt op instagram veel over duurzaam leven, maar daarnaast is ze ook heel open over mentale gezondheid en therapie. Ze deelt het ook als het minder gaat en benoemt ook onderwerpen zoals racisme en body positivity uitgebreid op haar instagram. Ik denk dat als je mijn blog graag, leest je ook haar blog en Instagram leuk gaat vinden!

Naomi (van hoofdtaal.com) | @Hoofdtaal

Naomi schrijft over van alles, maar een van de terugkerende onderwerpen is dat ze autisme heeft. Ze schrijft hier heel open over (heel knap!) en weet alles verassend goed te verwoorden. Alhoewel ik zelf geen autisme heb kan ik me toch heel erg herkennen in vele dingen die ze schrijft, bijvoorbeeld als het over overprikkeling gaat. Ze is steeds actiever op instagram stories en is heel leuk om te volgen!

Meer lezen over mentale gezondheid? Klik hier voor al mijn blogs over dit onderwerp!

Sarah Bruist | @Sarahbruist

Sarah heeft een passie voor stationery en dat zie je terug op haar Instagram. Daarnaast deelt ze het ook als ze naar therapie is geweest voor haar heftige angststoornis(sen), en hoe ze dat beleeft. Heel fijn om te lezen dat je niet de enige bent die kapot is na therapie (alhoewel ik momenteel geen therapie heb, is dit erg herkenbaar). Daarnaast is ze ook gewoon moeder en vrouw. Ik vind het heel inspirerend dat ze ondanks haar angsten toch zo succesvol een gezin heeft!

Ilona wielinga (van ilonaa.nl) | @Ilonawielinga

Ilona heeft autisme, PTSS en een zware depressie. Ze heeft al zoveel overwonnen en vecht nog elke dag tegen de depressie. Ik vind het bewonderenswaardig hoe goed ze daarover kan schrijven (ze schreef er zelfs een boek over, dat ik graag nog eens wil lezen!), en volg haar account daarom graag.

Lois Kruidenier | @Loiskruidenier

Lois is ontzettend rauw en eerlijk en daar hou ik van. Ze schrijft licht stukjes over haar kinderen maar ook heftige over depressie en angst. Ze schreef een boek met korte gedichten over moederschap en daarnaast deelt ze op Instagram ook regelmatig haar gezinsleven. Als je haar volgt moet je er wel tegenkunnen dat ze echt heel eerlijk is, als je dat niet fijn vind kan je haar beter overslaan!

Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Mensen die hier ook over delen en die ik ook graag volg zijn o.a. @liefs_linne, @jenniefromtheblog, @biancatoeps en @sarahrebeccanl. Inspiratie genoeg op Instagram, รฉn zo fijn om niet alleen maar hoogtepunten te zien maar ook echte rauwe momenten! Op mijn Instagram kun je er ook af en toe wat over vinden, @vriendelijkleven.nl!

Liefs, Anouk

Heb jij nog leuke volgtips op Instagram over mentale gezondheid?

6 gedachten over “5x Instagram/Blog volgtips voor eerlijke verhalen over mental health (inspiratie & steuntjes in de rug)”

  1. Ik was zeer onder de indruk van het boek van Bianca en moest dus wel even op haar naam klikken๐Ÿ˜Š
    En zag toen dat ze een 2e boek heeft geschreven! Alleen de opzet van de kaft maakt mij al nieuwsgierig naar de inhoud.

  2. Ah, zo lief! Dankjewel. En ik zie dat jij toch ook wel steeds meer open wordt. Vind ik mooi om te zien.
    (ik ben trouwens te vinden op hoofdtaal.com en niet .nl;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *