Avondroutine
Mentale Gezondheid

Mijn avondroutine op een doordeweekse dag

Een tijdje terug schreef ik al een blog over mijn ochtendroutine, het leek me leuk om dat artikel vandaag op te volgen met mijn avondroutine. Mijn avondroutine is eigenlijk niet veranderd sinds de sociale isolatie, dus dit geeft een heel realistisch beeld van mijn avonden.

Ik doe natuurlijk niet elke avond exact hetzelfde, maar mijn gemiddelde avond op een doordeweekse dag ziet er wel ongeveer zo uit. Als ik een verjaardag of een andere activiteit heb ziet het er natuurlijk heel anders uit, maar op het moment heb ik (natuurlijk) geen activiteiten dus zelfs avonden in het weekend zien er ongeveer zo uit.

18:00 Avondeten

we eten eigenlijk altijd rond zes uur, ik vind het fijn om op tijd te eten. Ik ga namelijk altijd graag ook op tijd naar bed en op deze manier heb ik in de avond nog tijd voor mezelf.

18:30 Afwassen

Ja de afwas, dat moet ook echt gebeuren. Ik kan nou niet zeggen dat het een waardevol onderdeel is van wat ik doe in de avond, het hoort er nou eenmaal bij. Laten we het maar lekker realistisch houden.

19:00 Yoga + Douchen

Nadat we hebben afgewassen en ik nog wat in huis heb aangerommeld, ga ik op dinsdag, woensdag en vrijdag yoga doen. Helemaal nu de wereld zo’n rare plek is, zijn deze yoga momenten erg belangrijk voor me. Het helpt me om te kunnen ontspannen. Ik schreef al eerder een blog over waarom yoga zo goed voor me is. Als ik yoga heb gedaan ga ik vaak douchen, op andere dagen doe ik dit niet altijd.

Als ik geen yoga doe ga ik vaak iets anders voor mezelf doen, meestal is dat youtube kijken. Ik lees ook wel eens een boek of speel een spelletje op mijn nintendo switch, net waar ik zin in heb. Na de yoga ga ik vaak ook nog even iets voor mezelf doen.

Avondroutine
Foto door George Becker

20:00 Serie kijken met mijn vriend

Om een uur of acht gaan mijn vriend vaak samen iets kijken en op de bank hangen. We kijken graag naar detectives, maar we kijken ook veel Youtube samen. Net waar we zin in hebben (en hoeveel er op Youtube geüpload is). We doen dit ook wel eens later of eerder, dat komt niet zo nauw.

21:30 Tandenpoetsen en huidverzorging

Om half tien begin ik met naar bed gaan, ik poets mijn tanden. Reinig mijn gezicht en smeer een nachtcrème op. Vaak ruim ik nog wat spulletjes op terwijl ik mijn tanden aan het poetsen ben, of leg ik alvast kleren klaar voor de dag erna.

21:45 Lezen in bed

Als dat allemaal klaar is ga ik lezen in bed. Zoals ik laatst al schreef heb ik mijn telefoon uit bed verbannen omdat ik dan beter slaap. Ik heb daarom in bed lekker tijd om te lezen.

22:30 Slapen

Rond deze tijd kruipt mijn vriend bij me in bed en val ik in slaap. Voor mij is half elf een hele normale tijd om te gaan slapen, maar ik weet dat veel mensen in mijn omgeving het heel vroeg vinden. Ik ben heel benieuwd hoe laat jullie naar bed gaan.

Liefs, Anouk

Hoe zien jou avonden eruit?

9 gedachten over “Mijn avondroutine op een doordeweekse dag”

  1. Awel, ik eet ook graag om 18u! Mijn omgeving vindt dat belachelijk vroeg maar ik snap ook niet waarom je pas om 19-20u zou eten, want dan is dat al redelijk dicht bij het slapengaan. Bovendien kom je wel van 12-13u lunch, dus als je dan nog gemiddeld 7 uur moet wachten tot je volgende volledige maaltijd, is dat toch absurd veel tijd tussen? Sorry, het moest er even uit! 😀

  2. Het liefst eet ik ook om 18.00. Als het veel later wordt, word ik ‘hangry’ en ga ik snacken, haha. Meestal val ik pas tussen 23.00 en 01.00 in slaap. Daar kan ik weinig aan doen. Zelfs als ik al om tien uur in bed lig, lukt het mij niet om eerder te slapen. Afwassen doe ik trouwens niet elke avond. Soms laat ik de afwas staan en dan doe ik dat klusje in de ochtend na het ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *