Favoriete non-fictie boeken 2020, de bibliotheek, favoriete fictie boeken, Vakantiebieb 2020: 9 leestips
Boeken Mentale Gezondheid

Mijn boekentips voor de vakantiebieb 2020

elk jaar komt de bibliotheek weer met dit geweldige initiatief: de vakantiebieb 2020. De komende twee maanden (juli en augustus) staan hierin 75boeken die je zonder bibliotheek abonnement gratis kan lezen. Ik ben al jaren fan. Dit jaar leek het me leuk om mijn leestips uit de vakantiebieb met jullie te delen!

De vakantiebieb is al een paar dagen beschikbaar, namelijk vanaf 1 juli. Hij blijft beschikbaar tot 1 september. Wil jij de vakantiebieb-app downloaden? Dat kan je hier doen!

Knap voor een dik meisje – Tatjana Almuli

Ik schreef al eerder over dit geweldige boek van Almuli, want het is echt een topper. Knap voor een dik meisje beschrijft hoe het is om te leven als dikke vrouw, een heel goed boek voor mee bewustwording over dik zijn. Heb je dit boek nog niet gelezen, grijp dan nu je kans!

Geen toegang (meer) tot de vakantiebieb? Knap voor een dik meisje koop je voor €17,99 op o.a. Bol.com

Cliffrock Castle – Josephine Rombouts

Josephine Rombouts was housekeeper op een schots katseel en kwam zo terecht in een cultuur met normen en waarden waarvan je denkt dat hij niet meer bestaat: de Britse Elite. In Cliffrock Castle deelt ze haar ervaringen met deze cultuur. Sinds ik The Crown heb gezien verslind ik alles wat met de Britse koningshuis en elite te maken heeft, dus dit boek wil ik zeker lezen.

Geen toegang (meer) tot de vakantiebieb? Cliffrock Castle koop je voor €20,99 op o.a. Bol.com

Lampje – Annet Schaap

Annet Schaap ken ik vooral van haar illustraties maar een paar jaar terug schreef ze zelf het boek Lampje. Dit boek heeft al vele prijzen ontvangen en schijnt ook erg leuk te zijn voor volwassenen. Het is een boek over zeerovers, maar ook over dapper zijn en meer kunnen dan je denkt. Extra leuk: Lampje heeft een stoer meisje in de hoofdrol!

Geen toegang (meer) tot de vakantiebieb? Lampje koop je voor €17,99 op o.a. Bol.com

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Aan alle jongens van wie ik hield is de Nederlandstalige vertaling van het immens populaire boek To all the boys I’ve loved before. Als de geheime liefdesbrieven van Lara (de hoofdpersoon) verstuurd blijken te zijn staat haar hele leven op de kop. Dit boek (en de vervolgen) schijnen een must-read te zijn voor elke tiener en twintiger, maar vooral fijne feelgood boeken. Ideaal voor de zomer dus!

Geen toegang (meer) tot de vakantiebieb? Aan alle jongens van wie ik hield koop je voor €20,98 op o.a. Bol.com

En dan nog wat Fantasy/SciFi tips

Ik ben dol op fantasy, maar omdat ik weet dat het niet iedereen zijn ding is en mijn blog ook gaat over wat actuelere onderwerpen hoe ik het even kort. Deze boeken zijn allemaal uit de afdeling kinderboeken maar zijn vooral Young Adult. Ik ga (een deel van) deze boeken zeker lezen, de bovenste had ik zelf al gelezen en kan ik aanraden.

  • De jacht op het schaduwdier – John Flanagan (Luisterboek)
  • Iskaria – De laatste Namsara -Kristen Cicarelli
  • Welkwoud – Tahereh Mafi
  • Duizend stukjes van jou – Claudia Gray
  • Schaduw van de vos – Julie Kagawa

Ik kijk er zo naar uit om (een deel van) deze boeken te gaan lezen de komende maanden. Ik ben heel benieuwd hoe ver ik ga komen met al deze boeken, want allemaal dat ga ik zeker niet redden. Mocht je nou denken ik wil ook zoveel lezen maar dat kan ik helemaal niet, dan kan ik je mijn blogs aanraden met tips over het lezen van meer boeken!

Liefs, Anouk

Welk boek uit de vakantiebieb ga jij direct aan beginnen?

Dit artikel bevat affiliate links

2 gedachten over “Mijn boekentips voor de vakantiebieb 2020”

  1. Jaa, Lampje! Ik ben echt zo’n fan van dat boek. Wij hebben hier niet echt een vakantiebieb, maar gelukkig heb ik een abbo en kan ik het hele jaar door lenen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *