ideale ochtendroutine
Mentale Gezondheid

Mijn (ideale) ochtendroutine als ik thuiswerk

Ik liep al een tijdje met het idee in mijn hoofd om een blog te schrijven over mijn ochtendroutine. Toen ik het idee bedacht zaten we nog niet massaal thuis, dus ik heb de blog een beetje aangepast. Vandaag deel ik hou mijn ideale ochtendroutine eruitziet als ik thuis werk. Of studeer eigenlijk.

In dit blog kan je lezen hoe ik mijn dag rustig begin, wil je nou ook lezen hoe ik mijn dag rustig eindig? Dat kan je hier lezen in mijn blog over de ideale avondroutine!

6:45 De wekker

Mijn wekker gaat om kwart voor zeven, als ik ergens heen moet spring ik meteen uit bed. Vandaag werk ik thuis dus ik kruip nog even lekker warm tegen mijn vriend aan terwijl ik wakker wordt.

7:00 Uit bed + aankleden

Een kwartiertje later ben ik meestal wel uit bed, dan kleed ik me direct aan. Daarna loop ik naar de keuken zet ik theewater aan en haal brood uit de vriezer voor het ontbijt.

7:05 Huidverzorging

Idealiter ga ik nadat ik theewater aan heb gezet mijn huid verzorgen. Dit houdt in dat ik er dagcrème en een SPF op mijn gezicht smeer, in de praktijk vergeet ik dit vaak nu ik niet de deur uitga. Als ik er wel aan denk doe ik ook niet altijd de SPF omdat ik nu toch niet zoveel buiten ben, en als ik buiten ben graag wil dat mijn lichaam flink wat vitamine D aanmaakt (dat doet je lichaam namelijk met UV-licht wat een spf blokkeert)

7:15 Thee + Ontbijt

Tegen de tijd dat het theewater kookt en het brood ontdooit is, is mijn vriend meestal ook wel uit bed gekomen. Dan maakt een van ons thee (meestal hij), van het theewater en daarna gaan we samen ontbijten.

7:30 Tandenpoetsen + Iets voor mezelf

Idealiter ga ik na het ontbijt mijn tandenpoetsen, maar eigenlijk vergeet ik dat altijd. Vervolgens ga ik nog even iets voor mezelf doen voordat ik begin met werken. Meestal houdt dat in dat ik even scroll door mijn Instagram en een video kijk op Youtube.

8:00 Aan het werk

Om acht uur begin ik met werken, of met studeren dus eigenlijk. Ik hoor nu eigenlijk een stage te lopen in een onderzoekslaboratorium, maar omdat dit nu niet kan doe ik thuis literatuuronderzoek. Minder leuk, maar gelukkig loop ik geen studievertraging op.

Nou en dat is mijn ochtendroutine wel. Het is niet zo dat ik bewust heb na gedacht over wat ik wil doen in de ochtend (nou ja behalve over dat tandenpoetsen), dit is zo ontstaan de afgelopen weken en het bevalt me eigenlijk wel. Ik vind het heel fijn om mijn dagen hetzelfde te beginnen, wel zo rustig.

Liefs, Anouk

Wat is jou ideale ochtendroutine?

10 gedachten over “Mijn (ideale) ochtendroutine als ik thuiswerk”

  1. Leuk om te lezen. Mijn routine gaat een beetje ‘andersom’. Eerst iets voor mezelf (blogs lezen), lekker in pyjama, en dan pas douchen en aankleden;).

  2. Haha ik vergeet de laatste tijd ook keiveel van mijn ochtendroutine nu ik 100% thuiswerk. Eigenlijk voel ik mij daar soms wel schuldig over (zoals tandenpoetsen, dagcrème,…)

    1. In deze vreemde tijden hoef je je daar zeker niet schuldig over te voelen, ik vind het alleen maar normaal dat je dingen vergeet als alles anders is dan normaal. Ik heb dat zelf ook en probeer maar niet te streng voor mezelf te zijn.

  3. Leuk om te lezen! Momenteel heb ik weinig te doen. In deze periode ziet mijn ochtendroutine er zo uit: opstaan (zonder wekker, maar ik word vaak rond acht uur wakker), douchen, ontbijt klaarzetten en lekker met mijn vriend ontbijten, planning maken voor die dag. De ene keer ontbijten we om negen uur en de andere keer pas om tien of elf uur. Afhankelijk van wat we te doen hebben.

    1. Ik wordt ook vaak wel van mezelf wakker, maar doordat de tijd laatst verzet is wordt ik steeds nog te laat wakker, het duurt altijd lang voordat ik daar aan gewend ben. In het weekend verschilt het bij ons ook enorm (als we dus weinig te doen hebben)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *