Minimalisme
Langzaam leven Mentale Gezondheid

Minimalisme: 15 x Dingen die ik (bijna) niet meer koop

Al een paar jaar beschouw ik mezelf als (aspirerend) minimalist, dat houdt niet in dat ik leef uit een rugzak en bijna geen spullen meer heb. Dat houdt in dat ik mijn spullen kies met intentie en geen spullen koop of bewaar die me geen goed gevoel geven. Sommige spullen die ik vroeger wel had, koop ik nu nooit meer! Misschien heb jij hier ook iets aan als je zelf bezig bent met minimalisme!

deze blog is een geüpdate versie van een artikel over minimalisme op mijn oude blog

Flesjes water

Ik heb al jaren een dopper. Ik heb er zelfs al een versleten zo graag gebruik ik hem. Daarom hoef ik nooit kant en klare flesjes water te kopen, goed voor het milieu en goed voor mijn portemonnee.

Meer lezen over Minimalisme? Al mijn blogs over dit onderwerp vind je hier!

Nagellak

Als tiener was ik een hoarder als het aankwam op nagellak. Ik kan me ondertussen niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst nagellak heb gedragen, en ik koop het ook nooit meer.

Parfum

Er was een tijd in mijn leven dat ik op zoek was naar de perfecte parfum en ook heel graag parfum wou gebruiken. Ondertussen heb ik geaccepteerd dat parfum gewoon niet bij mij als persoon past, en koop ik het niet meer.

Douchegel

Douchegel is het type product waar ik altijd te veel van lijk te hebben. En dat terwijl ik het nooit koop. Ik krijg het met enige regelmaat van mijn moeder, als zij meer heeft gekocht dan ze nodig heeft. En ook op mijn verjaardag krijg ik regelmatig doucheproducten. De laatste keer dat ik douchegel heb gekocht is zeker meer dan een jaar geleden.

Stationery

Sinds begin 2019 koop ik (bijna) geen stationery meer. Ik heb zo ontzettend veel leuke spulletjes en ik wil die graag gebruiken. Bovendien is het beter voor het milieu als ik gebruik wat ik heb en niet continu nieuwe spullen koop.

Wat valt er allemaal in deze categorie voor mij?

  • Notitieboekjes
  • Stickervellen
  • Papierblokken
  • Stempels
  • Kaartjes
  • Washi Tape
  • Pennen
  • Borduurgaren

Alhoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik dit jaar 1 pakje stickers bij de action heb gekocht. Maar dat is dan ook echt alles!

Decoratie

Kaarsen, schaaltjes, posters. Allemaal decoratieve spulletjes voor mijn huis die ik nooit meer koop. Ik heb al een la vol van dit soort spullen, ik heb er echt niet meer nodig.

Kleren die net niet goed zitten

In mijn kledingkast is ook flink gesnoeid sinds ik mindfuller met mijn spullen omga. Tegenwoordig bewaar ik alleen nog kleren die me goed zitten en die ik leuk vind. Kleren die net niet zitten, die koop ik dus ook niet meer.

En dat is alles wat ik nu bewust niet meer koop omdat het geen waarde aan mijn leven toevoegde. Ik ben heel benieuwd hoe ik er over een paar jaar tegen aankijk als ik weer anders in het leven sta. Ik weet wel zeker dat ik minimalisme zal blijven toepassen in mijn leven!

Liefs, Anouk

Zijn er dingen die jij vroeger wel kocht maar nu niet meer?

2 gedachten over “Minimalisme: 15 x Dingen die ik (bijna) niet meer koop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *