muziek voor wanneer je bang bent
Mentale Gezondheid

5 Nummers waar ik graag naar luister als ik angstig ben (Leven met een angststoornis)

Leven met angst gaat niet altijd even rooskleurig. Momenteel gaat het iets minder goed mentaal (lockdown, winter, je weet het wel) en dan luister ik graag naar muziek waar ik me in kan herkennen. In deze (simpele) blog een afspeellijst voor bij angst met een paar favoriete nummers)

Ik wil er nog even bijzeggen dat ik me niet 1 op 1 met deze nummers herken en jij dit waarschijnlijk ook niet zal doen. Het gaat meer om het gevoel niet alleen te zijn, dat anderen dit ook voelen.

Afspeellijst voor bij angst: 5 mooie nummers

Heb Ik Dat Gezegd? – Froukje

Toen dit liedje uitkwam sprong ik nog net geen gat in de lucht van herkenning. Deze kwam even binnen. Het is een serieuse tekst op een uptempo melodie. Ik denk heel herkenbaar voor iedereen met mentale problemen.

I’ll Be Good – James Young

True Colors – Justin Timberlake & Anna Kendrick

Afraid Of The Dark – Chef’Special

Ik vind het altijd heel erg stom als ik bang ben om weer bang te zijn, dit nummer verwoord dat gevoel zo ontzettend mooi. De clip is trouwens ook heel gaaf, alleen daarvoor moet je even luisteren.

Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij

Dit laatste liedje geeft me altijd het gevoel minder alleen te zijn. Al jaren lang, ik wil niet weten hoe vaak ik dit nummer onder de douche heb meegezongen (sorry papa en mama). Echt zo’n fijn nummer.

Heb jij ook muziek waar je graag naar luistert als je je mentaal minder voelt? Ik kan me ook voorstellen dat je dan juist naar hele vrolijke muziek wil luisteren om jezelf op te vrolijken. Of misschien ben je wel net zoals ik en luister je graag naar moody muziek (zo noemt spotify dat).

Liefs, Anouk

Wat is jou favoriete nummer voor als je je bang/alleen/etc. voelt?

4 gedachten over “5 Nummers waar ik graag naar luister als ik angstig ben (Leven met een angststoornis)”

  1. ‘Mag ik dan bij jou’ heb ik jaren geleden avond aan avond en ook nog eens ‘op repeat’ gedraaid. Zo’n krachtig nummer vind ik het!
    Mooi als je herkenning/steun kunt vinden in muziek.

  2. ‘Wanhoop niet’ van De Dijk. ‘Straks is alles anders….’
    Dit nummer zegt zo goed hoe k.t je je kunt voelen, maar ik knap er toch telkens weer van op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *