Mentale Gezondheid

Zo bevalt mijn eerste grote mensen baan! (als lab analist)

Naar aanleiding van mijn instagram post dat ik mijn diploma heb ondertekend kreeg ik de vraag of ik nog een blog ging schrijven over hoe mijn nieuwe baan bevalt. Dat leek me een heel leuk idee, dus vandaag een blog over hoe mijn eerste grote mensen baan bevalt!

Werken als Lab analist in de farmaceutische industrie

Ik zal eerst even kort uitleggen wat voor werk ik doe, want er zijn vast heel veel mensen die niet weten wat een lab analist is. Een lab analist is iemand die op een laboratorium werkt en hier het praktische werk uitvoert. Ik werk bij een bedrijf dat samples (bijv. bloed) analyseert voor andere bedrijven die medicijnen ontwikkelen en deze medicijnen testen op mensen. Voornamelijk om te kijken naar bijwerkingen van de medicatie.

Waar ik werk worden dus geen medicijnen ontwikkeld, maar er wordt wel bijgedragen aan de ontwikkeling van medicijnen. Het motto van mijn bedrijf is dat achter elk sample dat er geanalyseerd moet worden een patiënt zit die wacht op een medicijn. Een heel mooi motto en, naar mijn mening, heel belangrijk werk!

Veel ruimte voor groei

Bij mijn huidige baan is er heel veel ruimte om te groeien als persoon en dat vind ik heel fijn (aan alle zelfhulpboeken die ik lees, had je misschien wel al door dat ik dat belangrijk vind). Momenteel wordt ik nog ingewerkt en is alles nog nieuw en leerzaam, maar ook hierna is er nog ontzettend veel wat ik kan leren binnen dit bedrijf. Dat idee vind ik erg fijn.

Grote mensen zijn ook lang niet altijd serieus

Een van de dingen waar ik bang voor was voor ik aan een ‘echte’ baan begon was dat het allemaal heel serieus zou zijn. Dat valt reuze mee. Wat blijkt, in pauzes zijn werkende mensen ook gewoon aan het grapjes maken en gezellig aan het kletsen. Mensen met een baan hebben net als studenten en scholieren op maandagen en vrijdagen er geen zin in en willen om vijf uur vooral naar huis. Waarschijnlijk wist jij dat allang, maar ik vond het een hele opluchting om te ontdekken.

Structuur, regelmaat & meer vrije tijd

Wat ik nog wel het prettigst vind aan werken is dat ik nu zoveel meer structuur in mijn leven heb, en ik ga heel goed op structuur. Ik werk 4 dagen per week van half acht tot vier, en buiten die uren hoef ik niet aan mijn werk te denken of te werken. Dat kan niet eens, want ik heb geen laboratorium in mijn achtertuin (of überhaupt een achtertuin). Ik heb ook heel weloverwogen besloten om direct te stoppen met fulltime werken zodra ik afgestudeerd was. Ik werk nu 32 uur per week en dat vind ik heel prettig (dat past ook goed bij mijn poging tot duurzaam en slow living). Elke week heb ik nu een lang weekend en voor het eerst in jaren ben ik niet meer altijd het hele weekend moe. Niet alleen voor mij een win, maar ook voor de mensen met wie ik omga.

Ik kan nog wel even doorgaan met dingen die ik leuk vind aan werken als lab analist (zoals dat ik nu minder reistijd heb dan naar de universiteit). En al met al ben ik erg blij met deze baan en ik hoop dat ik dit werk nog een hele tijd kan blijven doen. Natuurlijk zijn er ook wel eens dingen niet leuk (zoals administratie, of overwerken omdat iets af moet), maar meestal vind ik het gewoon erg leuk 🙂

Liefs, Anouk

Heb jij ook een leuke baan?

10 gedachten over “Zo bevalt mijn eerste grote mensen baan! (als lab analist)”

  1. Ah, superleuk om te lezen! Ik ben blij dat je het naar je zin hebt en het is fijn dat je binnen het bedrijf nog zo kunt groeien! Ik ben ook enorm blij met mijn baan als SEO copywriter. Als docent had ik altijd wel dingen te doen, ook tot ’s avonds laat, in m’n weekenden en in m’n vakanties. Maar bij m’n huidige baan ben ik gewoon om 17.00 uur klaar. Dat geeft enorm veel rust 😄.

  2. Dat klinkt heel goed! Ook superfijn dat je nu met 32 uur werken veel meer rust en tijd voor jezelf hebt. Ik verheug me ook echt op minder werken als de kindjes er zijn, hoewel mijn baan verder heel leuk is.

    Trouwens, heel herkenbaar die verwachtingen dat het allemaal heel serieus zou zijn. Ik moest er tijdens mijn eerste stage ook echt aan wennen dat mensen dan zaten te kletsen tussendoor, haha.

  3. Het klinkt echt alsof je het naar je zin hebt en er genoeg uitdagingen liggen voor je op je werk! Ik werk nu een jaar voor mijn grote mensenbaan en merk zelf ook dat ik daar in een jaar tijd enorm ben van gegroeid, zo veel heb geleerd en al zo veel heb mogen doen. Ook ervaar ik veel meer rust sinds ik fulltime werk en niet meer studeer. Studeren vond ik echt veel meer stress geven dan werken. Het lijkt nu juist door die structuur die jij ook al benoemd, dat ik juist tijd overhoud.

  4. Wat fijn om te lezen! Prachtig motto. Met zoiets in je achterhoofd kijk je denk ik toch weer anders naar een ‘normaal’ buisje bloed.
    Wat je zegt over meer ritme herken ik helemaal. Een studie is qua ritme echt funest. Blij dat je nu meer balans hebt. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *