Over Mij

Mijn naam is Anouk. Ik ben 24 jaar oud en geboren en getogen in Drenthe en het gezicht achter Vriendelijk Leven. Ik heb Biomedische wetenschappen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en werk nu in het geneesmiddelenonderzoek. Ik ben al een paar jaar getrouwd met de allerliefste man, en sinds november 2022 ben ik ook mama. Verder ben ik een familie-mens, creatief, gepassioneerd over duurzaamheid, worstel ik (maar minder dan vroeger) met een angststoornis en lees ik ontzettend veel boeken.

Bloggen over duurzaamheid

Waar je mij waarschijnlijk van kent is mijn blog (of instagram) met een focus op duurzaamheid. Dit is een onderwerp dat me al jaren interesseert. Ik heb al heel veel stappen gezet in mijn leven (bijv. vegetarisch gaan eten, overstappen op een menstruatiecup) die ik hier documenteer. Met mijn blog wil ik het makkelijker maken om duurzaam te leven en laten zien dat het niet veel geld hoeft te kosten. Zo schrijf ik reviews van producten, maar ook overzichtsposts van duurzame stappen die ik zet. Zo hoef jij niet heel google af te zoeken naar het beste alternatief, maar kan je het allemaal bij elkaar vinden op mijn website!

Een voorbeeld van zo’n serietje is bijvoorbeeld deze over alternatieven voor inlegkruisjes en mijn review van wasbare inlegkruisjes!

Over mij, vriendelijkleven.nl

Creativiteit

Daarnaast is mijn blog ook een van mijn vele creatieve uitlaatkleppen. Naast dat ik graag schrijf ben ik ook vaardig met naald en draad en kan ik goed borduren (zie foto) en ben ik momenteel fanatiek aan het haken. Ik heb ook heel veel creatief gejournald, zowel als creatief dagboek als als bullet journal. Ik heb altijd wel een nieuwe hobby die ik uit wil proberen en ben niet in staat om me te vervelen, mocht ik niet iets creatiefs aan het doen zijn dan kijk ik waarschijnlijk DIY/journal videos op youtube, een grappige serie of lees ik een boek.

Hooggevoelig & Mental Health

Wat ook een groot deel van mijn leven is op dit moment is mijn zoektocht naar balans. Balans tussen werk en privé, tussen prikkels en overprikkeling. Ik ben heel gevoelig en heb moeilijk dingen meegemaakt aan het begin van mijn jeugd waardoor ik een sociale angststoornis heb ontwikkeld (waar na therapie overigens prima mee te leven valt, zolang ik op mijn grenzen let). Nadat ik bijna tien jaar lang (hoe dan?!) over mijn grenzen heb geleefd ben ik nu nog steeds aan het leren waar die grenzen zijn en hoe ik er niet constant over heen ga. Op mijn blog kan je daarom ook regelmatig posts vinden over deze onderwerpen. Zo schrijf ik bijvoorbeeld posts over hoe je overprikkeling kan herkennen!

Trouwdag, Over mij
Foto door Tirza Roth

Wil je verder lezen op mijn website? Leuk, klik op een van de volgende ontwerpen om meer hierover te vinden: duurzaamheid, mentale gezondheid, vegetarische recepten, low-budget & duurzame bruiloft of (non-fictie) boeken.

Liefs, Anouk