vegetarische snert recept
Recepten

De lekkerste vegetarische Snert (Mama’s recept)

Snert is een van die gerechten die je denkt te moeten missen als je vegetarisch gaat eten. Gelukkig heeft mijn Mama haar Snert recept zo aangepast dat hij vegetarisch ook super lekker is. Lees snel verder voor haar recept voor vegetarische snert.

Zijn er dingen die meer naar winter smaken dan snert? Ik vind snert echt een ultiem winters gevoel geven. Ik zal eerlijk bekennen dat ik het nog nooit zelf heb gemaakt, maar ik kan uit ervaring zeggen dat dit recept echt fantastisch is want ik heb het al heel vaak gegeten.

Vegetarische Snert recept

Ingrediënten

Bereiding

 1. Doe 3 liter water, de spliterwten, 3 groente bouillonblokjes en 2 laurierblaadjes in een grote pan en breng aan de kook. Zout is niet nodig dat zit al in de bouillonblokjes.
 2. Schep indien nodig het schuim weg maar eigenlijk is dit niet nodig doordat er geen vlees in zit, er komt wel schuim maar dit verdwijnt ook weer. Laat ongeveer 90 minuten zachtjes koken totdat de erwten uit elkaar vallen.
 3. Maak de groentes schoon en snij in kleine stukken. Voeg de groente toe aan de soep en kook 25 minuten gaar. Roer de soep regelmatig door om te voorkomen dat het aanbrand.
 4. Blijft je soep heel dun? Dan kan je een aardappel in blokjes meekoken, dit zorgt voor binding.
 5. Laat de soep een nacht staan, je kan deze stap ook overslaan maar de soep wordt er echt lekkerder van als je het wel doet.
 6. De volgende dag warm je de soep op en laat je het nog even koken
 7. Bereid de vegetarisch rookworst zoals is aangegeven op de verpakking en roer op het laatste moment door de soep. Doe dit niet eerder anders word de worst heel zacht en zompig.
 8. Voeg indien gewenst zout en peper toe naar smaak.

Ik ben dol op deze snert en kan het iedereen aanraden om het eens te gaan proberen. En bij deze is ook weer bewezen dat je echt niets hoeft te missen als vegetariër!

Liefs, Anouk

Heb jij al eens een recept gemaakt voor vegetarische snert?

4 gedachten over “De lekkerste vegetarische Snert (Mama’s recept)”

 1. We hebben er weer heerlijk van gesmuld gisteren. En zoals ik vroeger van mij moeder wel eens een bak mee kreeg, gelegen jullie dat nu van mij

 2. Hm, ik heb dit dus nooit gegeten. Door de kleur/structuur staat het me tegen, maar eigenlijk zijn alle ingrediënten prima. Misschien moet ik het gewoon eens een kans geven.

  1. Dat snap ik wel, de kleur is niet heel aantrekkelijk. Ik vind het echt heel lekker, alhoewel ik eerlijk zal bekennen dat ik als kind geen mega fan was. Als je niet houdt van stukjes kan je het langer laten koken of pureren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *