Recepten

Recept | Mini Spinazie-pesto quiches (Vegetarisch)

Vandaag heb ik een heel leuk receptje voor jullie, namelijk deze Spinazie Pesto hapjes, of eigenlijk mini-quiches. Dit was verreweg het meest populair hapje op onze bruiloft, zo populair dat ik het zelf niet eens heb gehad omdat het op was. Lees snel verder hoe je het maakt!

Maak ik een blog van dit recept zodat ik zelf niet steeds in een google docs bestandje mijn vage aantekeningen hoef te lezen over hoe het ook alweer moest? Misschien. Zeker weet ik in elk geval dat dit receptje super makkelijk en super lekker is! Je schuift ze binnen een half uur oven in en het is echt heel makkelijk, beloofd.

Zo maak je mini Spinazie-pesto quiches

Benodigdheden voor 24 quiches

  • Een mini-cupcakes bakplaat, ik heb zelf deze*
  • 6 plakjes (roomboter) bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 80 gram geraspte kaas
  • 320 gram spinazie
  • 1 flinke eetlepel groene pesto

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht.

Kook 2 van de 3 eieren voor 7-9 minuten zodat ze hard gekookt zijn en snij deze in kleine stukjes. Ik doe dit zelf met een eiersnijder

Ontdooi de spinazie in een pan, en zet het vuur uit zodra het ontdooit is. Meng nu de gekookte eieren en de pesto door de spinazie. Klop de geraspte kaas en het overgebleven ei door elkaar en meng dit met de spinazie, zorg dat het vuur uit staat anders gaat je ei al garen (!)

De mini-cupcake vorm ga je bekleden met bladerdeeg. Eerst vet je de cupcakevorm in met olijfolie en boter. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snij het bladerdeeg in 4 gelijke vierkantjes door hem eerst horizontaal en dan verticaal midden door te snijden. Zo’n vierkantje druk je voorzichtig in de vorm zodat de puntjes nog een beetje uitsnijden, als het goed is past dit precies.

Schep met een lepel een beetje vulling in elk bladerdeeg ‘bakje’ in de vorm. Bak het vervolgens ongeveer 20 minuten. Het bladerdeeg is dan goudbruin en het ei is gegaard.

En nu smullen maar! Ze zijn het lekkerst als ze net warm uit de oven komen, maar je kan ze ook prima een dag in de koelkast bewaren. Het bladerdeeg zal dan alleen niet meer zo lekker knapperig zijn door het vocht van de spinazie.

Liefs, Anouk

Ga jij dit recept uitproberen?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaalt niets extra.

7 gedachten over “Recept | Mini Spinazie-pesto quiches (Vegetarisch)”

  1. Oehhhh, wat lekker! Jammer dat je ze zelf niet op je bruiloft kon eten, maar zoals Naomi zegt, is dat wel een heel goed teken natuurlijk :). Weet je ook meteen dat het voor herhaling vatbaar is, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *