Vegan venkelsoep
Recepten

Super makkelijke Vegan Venkelsoep met restanten groente (Recept)

Deze Vegan Venkelsoep waarin je super makkelijk resetanten van groentes in kan verwerken is niet alleen super lekker maar voorkomt ook nog eens voedselverspilling. Je hebt het in een half uur op tafel en als je veel maakt kan je er dan van eten. Klik snel verder voor het recept voor vegan venkelsoep!

Sinds wij de Too Good To Go groente & fruit boxen van de lidl kopen, hebben we regelmatig venkel in huis. Het ideale recept om deze venkel in te verwerken bleek soep te zijn. Bonus: allerlei andere onbekende groente kan je er ook makkelijk in verwerken.

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • (zonnebloem)olie
  • 1l water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • ongeveer 500-750 gram (restanten van) groente naar keuze: bloemkool & broccoli (stelen), wortels, bleekselderij, prei etc.

Voor dit recept gebruik wij ook vaak restanten van groentes, denk aan de steel van een bloemkool die blijft liggen of wortels die slap zijn geworden omdat ze te lang in de koelkast hebben gelegen. Door ze in soep te verwerken kan je deze groentes heel makkelijk redden en voedselverspilling voorkomen.

Bereidingswijze (+/- 30 minuten)

  1. Snijd de de venkel in grove stukken van max een paar cm groot. Halveer en plet de knoflook, snipper de ui. Snijd alle andere groente in kleine stukken. Bloemkool en broccoli stelen kunnen er ook gewoon bij, snij die in stukken.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan en bak alle groentes ongeveer 10 minuten op laag vuur. Roer regelmatig zodat de groentes niet aanbranden.
  3. Kook ondertussen het water in de waterkoker en voeg toe, verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Als het water is toegevoegd zouden alle groente ongeveer onder water moeten staan. Is dit niet zo? Doe er dan nog wat meer water bij, en zo nodig bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
  4. Zet het vuur uit en pureer alles met de staafmixer tot het glad is. Helemaal glad wordt deze soep bij mij nooit, maar pureer in elk geval tot alle grote stukken weg zijn. Voeg peper en zout naar wens toe, wij voegen meestal geen zout toe omdat bouillon van zichzelf al zout genoeg is.

En je Vegan venkelsoep is klaar. Super lekker als lunch of als makkelijk avondeten. Wij verdubbelen dit recept ook heel vaak zodat we er meerdere avonden van kunnen eten. Als we net te weinig soep hebben om er nog een keer van te kunnen eten dan voegen we ook wel eens gewoon nog extra groentes toe als we de soep opwarmen of we bakken er een afbakstokbroodje bij! Het is zo’n makkelijk en lekker recept.

Liefs, Anouk

Ga jij deze vegan soep binnenkort proberen?

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Ik ga ‘m zeker onthouden voor als we weer eens venkel in onze TGTG-box hebben!

    1. Wat tof!

      1. Bianca zegt:

        Als jullie hem nog eens maken, kom ik hem graag proeven. Klinkt osuperlekker

        1. Dat komt vast een keer goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *