Boeken

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen – Titia Hoogendoorn & Nienke Schuitemaker

Het is je vast niet ontgaan dat de verkiezingen er weer aankomen. En nu is het belangrijker dan ooit dat jij gaat stemmen (want corona en klimaatcrisis) en daarom kwam Titia Hoogendoorn met het boek “Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen”. In deze recensie lees je wat ik van dit boek vond!

“Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen” legt de basis van de politiek uit en is geschikt voor iedereen die nog weinig weet van politiek. Zo legt ze uit hoe bijvoorbeeld onze politiek is ingedeeld (tweede kamers, eerste kamer etc.), maar ook waarom stemmen zo belangrijk is. Geschreven door Titia Hoogendoorn (maakt een podcast over politiek, PoliTitia) en gefact-checkt door Nienke Schuitemaker (Een expert over politiek). Lees snel verder voor mijn Recensie van Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen!

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen kost €8,99 euro en is verkrijgbaar via o.a. bol.com*

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen recensie Recensie
Afbeelding ingebed via Bol.com*

Geïnteresseerd in meer recensies van non-fictie boeken? klik dan hier!

Politiek is niet zo ingewikkeld als het lijkt

Politiek is een ongelofelijk ingewikkeld onderwerp als je alles wil weten wat er te weten valt. Gelukkig is politiek helemaal niet zo’n ingewikkeld onderwerp meer als je eenmaal in de basis weet hoe het werkt. Daarvoor is er dit boek: om de basis van politiek te begrijpen en Hoogendoorn heeft dat ook nog eens met heel veel humor opgeschreven. Politiek is door haar heldere uitleg gelijke en stuk minder ingewikkeld!

Flot geschreven & lekker dun boekje

Ik zei het hierboven al even, dit boek is met ontzettend veel humor geschreven. Hij is duidelijk gericht op jonge mensen en leest daardoor ook heel erg lekker weg. Bovendien is het ook nog eens een lekker dun boekje dat je zo uit hebt. Geen enkel excuus dus waarom je dit niet zou gaan lezen om meer te leren over politiek.

Vrij weinig diepgang

Wat ik wel miste was een beetje diepgang. Ik was in de veronderstelling dat ik niets wist van politiek maar alles wat in dit boek staat ben ik toch wel bekend mee. Ik had graag nog iets meer diepgang gezien, bijvoorbeeld hoe ministers worden gekozen (welke uit welke partij bijv.) en wat meer diepgang per politiek onderwerp (ze legt 6 onderwerpen uit die nu actueel zijn in de politiek) zou ik ook leuk hebben gevonden.

Beoordeling 4/5 sterren

Al met al vond ik “Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen” een super tof boek, maar dat had je na deze enthousiaste recensie vast al door. Ik zou het zeker aanraden om het een kans te geven, helemaal als je iemand bent die voor het eerst gaat stemmen of nooit echt een keuze heeft gemaakt. Dit pamflet kost maar 9 euro (of 5 voor het e-boek) dus ook helemaal niet duur.

Dan wil ik je als laatste ook nog even aanmoedigen om echt te gaan stemmen! Weet je nog niet welke partij? De stemwijzer Keezer’s Quest van Arjen Lubach is niet alleen hilarisch maar geeft ook daadwerkelijk een goed advies (Ik kreeg hier SP). Of vul gewoon de standaard stemwijzer.nl in (en hier Groenlinks)!

Liefs, Anouk

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaalt niets extra.

5 gedachten over “Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen – Titia Hoogendoorn & Nienke Schuitemaker”

  1. Ik twijfel al een tijdje of ik dit boekje zal kopen, maar heb al best vaak gelezen dat er weinig diepgang in zit. Denk wel heel leuk voor jongeren die voor het eerst mogen stemmen 🙂

    1. Ja ik denk dat het het leukst is als je net 18 bent geworden! Of als je maatschappijleer hebt en op een leuke manier meer hierover wil leren 🙂

  2. Voor mij denk ik niet uitdagend genoeg, maar ik denk wel gelijk terug aan lessen die ik heb gemaakt over de Tweede Kamer. Daar zou zo’n boekje denk ik fijn bij zijn geweest.

    1. Ja ik denk dat heel fijn is daarvoor. Ik had op school maatschappijleer waar dit allemaal supersaai bij werd uitgelegd, dit was zoveel leuker (en sneller) geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *