vegetarisch eten, bron: Polina Tankilevitch
Duurzaamheid

5x Vleesproducten die ik mis sinds ik Vegetariër ben

Heel vaak zie je vegetariërs (of Vegans) schrijven dat ze niks missen van toen ze nog vlees aten. Ik ben niet zo iemand, er zijn allerlei dingen die ik mis sinds ik besloot vegetarisch te gaan eten (maar ik eet ze dus toch niet). Het leek me leuk om die vandaag te delen, want ik ben vast niet de enige die sommige vleesproducten wél mist!

Ik ben nu ongeveer 1.5 jaar vegetariër (klik hier om meer te lezen over mijn eerste jaar als vegetariër), maar nog steeds heb ik niet voor alles een goed alternatief gevonden. Over het algemeen mis ik vlees niet, maar van sommige dingen heb ik gewoon echt nog geen goede vervanger gevonden. Vandaag deel ik die dingen

Frikandellen

Je zou zeggen dat als ze vegetarische kroketten kunnen maken die meer naar vlees smaken dan een vleeskroket, dat een frikandel ook wel moet lukken. Maar nee, alle vega frikandellen die ik heb gegeten smaken vooral heel erg naar kruiden en niet naar frikandel. Heeft er iemand de gouden tip voor mij voor een echt goede vegetarische frikandel?

De beste die ik tot nu toe heb gevonden is overigens deze van Mora. Die van Beckers is niet veel aan. Die van AH huismerk heb ik niet geprobeerd, ik las op instagram bij meerdere mensen dat ze niet lekker waren.

Kippenragout

Ik ben dol op ragout, maar ik heb het nu al meer dan een jaar niet gegeten want er bestaat geen vegetarische ragout. Maar Anouk, je hebt toch gewoon champignonragout? Ja, ik lus dus geen champignons dus dat schoot niet op. Ik heb me een ongeluk gezocht maar ik heb nog nergens vegetarische ragout kunnen vinden, heel vreemd want de vulling van een kroket is praktisch ragout en vegetarische kroketten koop je zelfs bij Lidl (die zijn overigens erg lekker!)

Spekjes

Dit is niet iets wat ik heel erg mis, maar iets wat mijn man heel erg mist. Mijn man is dol op spek, maar probeert ook serieus minder vlees te eten dus dat kopen we nooit meer en doen het met vleesvervangers. We hebben al heel veel vleesvervangers geprobeerd maar nog niet een was echt lekker, tot nu toe is die van Lidl favoriet (of die van de Vegetarische Slager maar die is erg duur). Echt goede vega-spekjes heb ik nog niet gevonden. Helaas, want nu eet ik regelmatig net niet lekkere spekjes, dus zodoende mis ik echt spek wel.

Slavinken

In de categorie vlees voor bij je avg’tje is het enige waarvan ik nog nooit een goede vleesvervanger heb gezien de slavink. Ik vind dit heel jammer, want ik vond slavinken altijd heel erg lekker. Ik hoop heel erg dat ze nog eens komen in het vegaschap. Misschien ligt het aan het spek aan de buitenkant, want zoals je hierboven al las is dat blijkbaar heel moeilijk vegetarisch.

Salami (op pizza)

Je zag het misschien al aan het plaatje. Een van de dingen die ik ook mis is salami op pizza. Dat was altijd mijn favoriet. Ik ben niet zo’n geweldige groente-eter dus er blijft niet zoveel over bij de pizzeria. Nu zal ik eerlijk bekennen dat ik nog niet heel goed heb gezocht naar een alternatief voor salami, dus heeft er iemand een tip?

Ik weet zeker dat ik nog meer dingen heb, maar ik kan ze nu niet bedenken. Wie weet iets voor een vervolgblogpost! Ben jij ook een vleeseter die vlees af en toe wel eens vlees mist? Ik voel me vaak heel alleen en heb het gevoel dat andere nieuwe vegetariërs dit niet hebben, maar er zijn vast meer mensen die zich zo voelen, dus laat het me weten hieronder in de comments!

Liefs, Anouk

Voor welk vlees(gerecht) ben jij nog op zoek naar een goede vleesvervanger?

10 gedachten over “5x Vleesproducten die ik mis sinds ik Vegetariër ben”

  1. Spek vind ik wel herkenbaar en ik vind de vervangers ook niet zo fantastisch. Zeker de plakjes van het AH-huismerk zijn niet lekker. Losse spek vond ik overigens nooit super, maar ik vond spekpannenkoeken echt hemels. Overigens moet ik er verder niet aan denken ooit nog echte spek te eten na alle horrorverhalen over varkens…maar de smaak mis ik wel! Mocht je ooit een goede vervanging vinden voor op de pannenkoek, dan hoor ik het graag. 😀

    1. Ja zo lekker is dat op de pannenkoek, maar dan denk ik aan biggetjes waarbij de staarten worden afgebrand en dan krijg ik het echt niet door mijn keel. Mocht ik het alternatief vinden dan laat ik het vast weten op mijn blog!

  2. Ik eet wel nog vlees maar ik zou vooral echte kip en echt gehakt missen denk ik. Ik heb al een paar keer nep gehakt gebruikt en dat smaakt toch ook nooit zoals zou moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *